tisdag 26 augusti 2014

Det bubblar, men det kommer inte ut.

Jag har under en längre period insett en sak om mig själv. MRKH har förändrat mig, det har förändrat mig så mycket att jag faktiskt har mer problem än vad jag själv vill erkänna.
Som jag skrivit många gånger innan så är detta en del av mig som alla kanske inte vet om. Det är de närmsta som känner mig, som vet vem jag verkligen är. För alla andra sätter jag upp en fasad. Min personlighet från dessa inte lika nära vännerna skulle kunna vara att jag alltid är positiv och glad. Det är egentligen inte alls vem jag är. När jag är själv mår jag dåligt. Jag mår dåligt för att jag aldrig kan berätta för någon vad de betyder för mig. Detta resulterar i att alla tror att jag samtidigt är känslokall, men det är jag inte, känslorna bubblar inom mig och bara väntar på att få komma ut. Problemet är att jag numera är så van att leva bakom min fasad av lycka och problemfrihet att jag inte längre kan vara ärlig mot de som är viktigast för mig.

Alla relationer jag någonsin haft har fallerat eftersom jag har ett sjukligt beteende av att skämta bort allting som har med känslor att göra. Det är inte för att jag vill, utan för att jag inte vågar annat. De som känner mig bäst säger att jag är den starkaste de någonsin träffat, och den bilden vill jag inte förstöra. Jag vill inte att de ska se mig svag. Jag vågar inte längre erkänna för människor att jag älskar dem eller att jag skulle gråta om de försvann ur mitt liv. Det är den hårda och brutala sanningen som jag fått erkänna för mig själv. Om jag hade varit öppen med vem jag var från början, så kanske, men bara kanske, hade jag kunnat vara det vi alla kallar "normal".

9 kommentarer:

 1. hej, jag heter elyssa och är tretton år gammal, jag tror att jag har mrkh, och jag undrar hur du fick veta? jag vill gå till ungdoms mottagningen men jag vet inte alls vad jag ska göra?? tack så jätte mycket

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Elyssa!
   Enligt min erfarenhet så kommer dom inte utreda förrän du är 15 år gammal. Detta gör dom då eftersom din mens inte kommit och vid 15 års ålder är det utredningsbart. Jag testade aldrig ungdomsmottagningen, men det skadar inte att ringa och fråga om dom skulle kunna kika så att allt står rätt till.
   Jag fick veta då jag skulle utreda varför min mens inte kommit, och då var jag uppe på kvinnokliniken. Där tog det inte många sekunder innan dom förstod att det inte stod rätt till och jag fick då träffa en specialist.
   Varför tror du att du har MRKH?

   Radera
  2. hej, jag har också mrkh, är i dag 30 år och fick reda på det som 14 åring. Gå till ungdomsmottagningen och sök hjälp. jag gick dit utan att mina föräldrar visste om det, för jag hade en känsla i kroppen som jag inte kan beskriva sen jag var 9 år att något var fel. Och har du en misstanke om att du har mrkh, ta reda på det, för har du fel kan du släppa den tanken och gå vidare men annars så behöver man hjälp och få prata om det, för dte är så jobbigt att bära på detta själv. Hoppas det går bra för dig. Kram

   Radera
 2. Hej!
  Jag heter Lena och är 50 år. Jag upptäckte mtt "handikapp " när jag var 15 år och har tills idag trott att jag var ensam om detta, varför har ingen berättat att jag har ett syndrom som har ett namn och att det finns fler än mig med samma problem? Många tankar snurrar i huvudet idag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lena!
   Det måste varit otroligt jobbigt att inte veta att det finns fler som har det som du och att det finns en benämning på vad det är. Att inte veta är det jobbigaste av allt. Det viktigaste är ändå att du fått reda på det nu och att du kan bli påläst om din situation. Om du vill prata om det här mer ingående så finns jag på min mail: mittlivmedmrkh123@gmail.com. Jag besvarar mer än gärna alla frågor du har och finns också till om du bara vill prata ut om det! / Sanna

   Radera
  2. Hej Sanna, hittade precis din blogg, har inte följt den men jag har också mrkh och har varit inne på livmodertransplanation men bestämde mig för några år sedan för surrogatmödrarskap. Jag driver idag en sida för oss som valt surrogatmödrarskap. Vill du komma i kontakt med oss och veta mer? Eller skulle du vilja byta erfarenheter ang mrkh. Jag är också ledsen innerst inne och lever med detta som en hemlighet. Svara gärna i denna tråd, vill du att vi hörs, så får du mina kontaktuppgifter, jag kommer att kika på din sida lite då och då. :) Ha en trevlig helg. Kram

   Radera
  3. Hej! Jag svarar väldigt sent nu och vet inte om du ser att jag skrivit till dig. Jag skulle gärna vilja veta mer om surrogatmödrarskapet, så hör gärna av dig så kan vi ha kontakt! Kram :)

   Radera
 3. Förstår det är svårt med känslorna, men försök öppna upp dig jag har själv varit tvungen till det och det gör allt så mycket lättare.

  Styrke kramar.

  SvaraRadera
 4. Hej, Jag är 29 år och har också MRKH.Jag fick också reda på vid 15 års åldern eftersom jag fick inte min mens . Jag har opererat min vagina och är gift. Jag tänker inte på att skafda barn än så länge men kanske känslan kommer senare .

  SvaraRadera