tisdag 20 augusti 2013

Att säga eller att inte säga.

I helgen hände det en sak som jag inte kan få ur mitt huvud. Jag har börjat träffa en kille som jag också träffat innan. Det har aldrig slagit mig att jag ska berätta för honom att jag har MRKH överhuvudtaget. Jag har mest tänkt att det är skitsamma. Men i helgen frågade mig om jag kunde få barn eller inte, för att någon hade sagt till honom att jag inte kunde få det. Jag berättade för honom som det var med någon slags inre panik. Jag blev helt förberedd på att han skulle bli rädd och sticka, som andra faktiskt har gjort. Men han stannade kvar.

Efter detta kunde jag inte få det ur mitt huvud. När berättar man en sådan sak? Första dejten? Nej. Han skulle springa hundra mil härifrån. Efter en månad? Nej. Det är inte seriöst nog då. Efter ett halvår? Har det inte gått för lång tid vid det laget? Efter tre månader? Är man ens säker att han är i behov av att veta det då? Herregud. 

Jag vet inte ens hur man skulle säga det. Du... jag har en grej du kanske borde få veta. Du kanske har märkt att det inte finns spår av bindor eller tamponger i min lägenhet. Du har också märkt att jag inte är en man. Ta inte detta som att vi ska bli alldeles för seriösa nu, men jag ville bara säga att jag kan inte få barn, jag har ingen livmoder... Men.... på den ljusa sidan får jag ingen mens, så det kommer aldrig att stoppa oss från att inte ha sex. Det låter ju helt absurt. Finns det ens ett bra sätt att säga det på?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar