tisdag 14 maj 2013

Helt tom i huvudet.

Jag vet egentligen inte om det är någon som överhuvudtaget läser den här bloggen regelbundet, dels för att jag är riktigt dålig på att uppdatera den, men också för att jag egentligen inte gör någon som helst reklam för den. Det spelar ingen roll, för det jag skriver här, är någonting vem som helst kan läsa, som vill lyssna på vad jag har att säga.

Jag har haft lite funderingar över bloggen det senaste, och jag använder mig idag av en pseudonym i nuläget när jag skriver, och det känns på något sätt som att det blivit så för majoriteten av alla som väljer att blogga om någonting annat än mode och smink på ett ungefär. Egentligen undrar jag varför jag också trillat ner i den fallgropen. Jag är öppen med att jag har MRKH för jag har insett att det inte spelar någon roll att du bara berättar det själv för två personer, det sprider sig runt ändå, utan att du själv vet om det så jag har valt att prata öppet om det, med människor jag känner, men varför är det svårare att visa det för människor jag aldrig träffat? Jag vet att det inte bara är jag som inte riktigt vågar, eller vad man nu ska kalla det. Egentligen kanske jag inte borde kalla det för någonting, utan bara inse faktum att jag inte är redo, och kanske aldrig kommer bli.

Hur som helst, så vet jag egentligen inte vad jag ska skriva om, för jag är helt tom. Det kan vara för att mina tankar och funderingar redan har bearbetats för flera år sedan. Men om det är någon där ute som sitter och undrar, berätta för mig vad ni vill veta, så ska jag berätta om det, eller vad det nu blir. Det kanske också är ett sätt för mig att få ett helt nytt tankesätt på hela den här grejen som faktiskt aldrig försvinner.


3 kommentarer:

 1. Hej,
  Jag är 19 år och lever också med MRKH. Jag har inte läst så mycket av din blogg (hittade den först idag) men jag tycker att det här var ett väldigt fint inlägg och jag känner igen mycket av mina egna tankar i det. Visst, livet har varit orättvist när man tänker på hur många människor som kan få barn, men vi har också haft väldigt tur. Tänk på alla saker som skulle kunnat hända - vi, eller någon vi älskar, skulle kunna vara döende i cancer, vi skulle kunna ha någon svår, kronisk och plågsam sjukdom eller ha något handikapp som gjort att vi behöver hjälp dygnet runt o.s.v. Vi kanske inte kan få biologiska barn, men vi kan göra så mycket annat. När man tänker så så känns livet rätt lätt, faktiskt. Jag tycker att det är okej att låta sig själv vara ledsen ibland, men inget blir ju bättre av det. Man får helt enkelt välja vilken inställning man ska ha till livet.
  Lycka till i livet! Hoppas allt går bra i utbildningen också :)
  Hälsningar,
  Ella

  SvaraRadera
  Svar
  1. Råkade sätta kommentaren fel. Det var menat som en kommentar på inlägget "Dags för nya tag".
   /Ella

   Radera
  2. Hej Ella! Jo men visst att det är så, jag känner själv att jag speglar en negativ sida av mig själv när jag väl skriver här, och det har väl varit då man inte orkar prata om det med de som står en närmast, men mestadels så är det såklart inte så negativt som det verkar. Det här är såklart ingenting som är livshotande utan bara en liten defekt om man kan kalla det så.
   Det känns skönt med någon som kommer med positiv energi, gillar det starkt, keep on going!:)

   Radera