onsdag 9 januari 2013

En bearbetning som aldrig försvinner.

Jag har inte skrivit er blogginlägg på evigheter känner jag. Livet har väl kommit emellan. Jag insåg dock en sak igår. Jag ringde 11-77 för att ställa lite frågor eftersom jag nyligen fått magkatarr så sjuksköterskan började såklart fråga mig om mina symptom då jag berättade som det var. Sedan sa jag också att det blivit svårt att äta på morgonen och att jag mår illa. Då kom frågan som löd : du är inte gravid då?

Helt plötsligt fick jag panik och fick förklara för den här sjuksköterskan hur det var. På ett sätt har jag alltid trott att jag bearbetat det här men uppenbarligen så har jag så långt kvar att gå, om inte en livstid. Jag insåg igår att jag kommer aldrig bli klar med att bearbeta det här. Vi kvinnor pratar ofta om Mensverk och hur jobbigt det är, det är ett samtal jag aldrig kan vara delaktig i ( inte för att det är hela världen), det är mest principen att kunna prata om saker som borde vara en vardaglig sak, men som inte är det. Jag hoppas dock att jag någon gång i framtiden kan bli så stark i mig själv som jag spelar att jag är.

1 kommentar:

  1. Underbart att finna en blogg med mrkh!
    Har även denna diagnos jag också, fast en extra grej. Jag har testiklar istället för äggstockar. har också en blogg: www.ettlivmedmrkh.devote.se och min mail om du vill prata ettlivmedmrkh@hotmail.se

    SvaraRadera